Crumble jabłkowo-malinowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 szt
  • maliny świeże

    1 szkl
  • masło

    3 łyzki
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka krupczatka

    4 łyżeczka
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z powyższych składników zagniotłam kruszonkę, częścią wysypałam natłuszczoną formę, położyłam na to obrane i pokrojone jabłka oraz maliny, przysypałam resztą kruszonki. Piekłam ok 20 min w 200 C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 02.11.2012 16:15
lubię i też robię ale na krupczatce nie próbowałam,,
smerfetka79 15.08.2012 20:50
pyyysznie wygląda:)
agunesu 15.08.2012 20:12
pyszny deser
czekoladka_m 15.08.2012 19:54
Może być dobre;):):)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat