Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Croissant z jajecznicą i chorizo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Rogaliki 2 szt
jajko 4 szt
masło do smażenia
posiekane listki tymianku
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
chorizo około 10 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Croissant z jajecznicą i chorizo

Croissanty rozkroić nie do końca. Grillować na ruszcie tostera lub kilka minut w piekarniku do zarumieniania.

Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Cebulkę pokroić w kostkę lub półplasterki (wg. gustu) i zeszklić na maśle. Do dać jajka, doprawić sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem i smażyć do ścięcia.

Gorącą jajecznice nałożyć do grillowanych rogalików. Dodać kilka plasterków kiełbasy i świeże gałązki tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

NiePieprz.pl 30.08.2016 08:56
Idealny na śniadanko :)
Ewa Wojtaszko 29.08.2016 18:06
ale fajne śniadanko :)
Ewelina1991 29.08.2016 16:08
apetycznie wygląda
Agnieszka-87-25 29.08.2016 15:28
mniam mniam :)
kd045 29.08.2016 13:22
smakowite połączenie ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak