Crema Frappe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    3 łyżeczki
  • mleko 2%

    100 mililitrów
  • Stock Crema

    50 mililitrów
  • lody waniliowe

    1 gałka
  • woda

    100 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki poza likierem Stock Crema 84 umieścić w blenderze i dokładnie wymieszać (ręcznie lub mechanicznie), aż do wytworzenia się pianki. Do wysokiej szklanki wsypać kruszony lód i zalać przygotowanym koktajlem.
Do całości wlać likier. Można udekorować gałką lodów, bitą śmietaną, polewą lub posypką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat