Colesław Zewy

Colesław Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki małej
  • marchew

    2 szt
  • cukier puder

    2 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt grecki

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Kapustę i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można użyć robota ).
Potarte warzywa umieścić w misce.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać surówkę.
Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin aby smaki dobrze się przegryzły.
Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych lub do tego co lubimy.
Ja podałam do żeberek w sosie i ziemniaków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat