Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colesław na bogato

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchew 3 szt
cebula 1 szt
kukurydza 2 kolby
jajko 6 szt
majonez 280 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Colesław na bogato

Kroki postępowania

1
Kapustę umyć i pokroić drobno. Posolić i odstawić na 15 minut, aby zmiękła.
Ugotować kolby kukurydzy w wodzie z dodatkiem cukru, soli oraz odrobiną masła (ostatecznie może to być kukurydza z puszki).
Miękką kukurydzę ostudzić a następnie ostrym nożem odciąć ziarna.
Krok 1 - Colesław na bogato foto
2
Obrać marchew i cebulę a następnie oba warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Colesław na bogato foto
3
Wymieszać warzywa z majonezem.
Krok 3 - Colesław na bogato foto
4
Ugotować jajka na twardo.. Obrać ze skorupek i posiekać w kostkę. Doprawić sałatkę do smaku i jeszcze raz przemieszać.
Krok 4 - Colesław na bogato foto
5
Podawać jako surówkę do obiadu lub jako sałatkę do wędliny. Osobiście najbardziej lubię colesława z ugotowanymi gorącymi ziemniakami.
Krok 5 - Colesław na bogato foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 14.08.2014 08:42
Idealna do obiadu!
Bernadeta1 13.08.2014 17:41
na pewno smaczna sałatka
cukiereczek 13.08.2014 17:02
pozasiada się smaczna sałatka
barbara11561 13.08.2014 16:43
bardzo lubię taka sałatkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak