Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Clafoutis z rabarbarem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 gram
śmietana 30% 75 ml
mleko 75 ml
cukier drobny 3 łyżka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
rabarbar 2 garść pokrojony
masło do wysmarowania formy
cukier do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis z rabarbarem

Mąkę wymieszać z cukrem, wbić jajko, żółtko, wlać mleko i śmietankę, dobrze wymieszać.

Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na naleśniki.

Foremkę żaroodporną lub kokilki wysmarować masłem i wysypać cukrem, włożyć do niej owoce, a następnie zalać je ciastem.

Piec w 190' przez około 30-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 06.05.2014 11:38
Piękne zdjęcie :)
barbara11561 06.05.2014 10:05
podoba mi się taki deser
IZABELA29 06.05.2014 08:31
proste i pyszne ,polecam
aisoglam 06.05.2014 08:19
Wyśmienicie wygląda :)
Edith85 06.05.2014 07:45
ach rabarbar, uwielbiam :)
Renata9 06.05.2014 07:04
uwielbiam takie deserki, są bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak