CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    8 łyżek
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajko

    3 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • olej

    1/2 szklanki
  • dżem porzeczkowy

    1/2 słoika
  • mąka

    1 szklanka
  • mleko 2%

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
Jajka wybijam do miski.
Krok 2 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
Następnie jajka z połową cukru ucieram za pomocą miksera.
Krok 3 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
Pozostały cukier łączę z kakao, po czym dodaję go do utartych jajek.
Krok 4 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
Do ciasta dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam. Olej łączę z mlekiem, po czym łączę składniki z ciastem. Na koniec dodaję dżem.
Krok 5 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 12.09.2014 20:11
ale pyszne słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat