cielęcina ze szpinakiem

cielęcina ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec cielęcy

    1 kg
  • ocet

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    3 szt.
  • szpinak mrożony

    20 dag
  • masło

    3 łyżki
  • jajko

    1 szt.
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłucz. Zalej wrzątkiem z octem, odstaw na 5 minut. Wyjmij, osącz, natrzyj solą , pieprzem i 2 posiekanymi ząbkami czosnku. Odstaw na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Szpinak rozmróź, podduś na łyżce masła. Dopraw solą i pieprzem, przestudź. Wymieszaj z żółtkiem, parmezanem i ubitym białkiem.
W środku mięsa zrób nacięcie długim nożem. Napełnij je niezbyt ciasno szpinakowym farszem, zaszyj końce.
Mięso ułóż w brytfannie, posmaruj masłem. Piecz w temp. 220 stopni, polewając wytwarzającym się sosem, aż się zrumieni. Potem jeszcze piecz ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Brigitte

21.12.2011 18:29
zdrowy przepis :)

Krystyna32

18.08.2011 19:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat