Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udziec cielęcy
1 kg -
ocet
2 łyżki -
ząbki czosnku
3 szt. -
szpinak mrożony
20 dag -
masło
3 łyżki -
jajko
1 szt. -
parmezan starty
2 łyżki -
sól
Przepis i sposób przygotowania cielęcina ze szpinakiem
Szpinak rozmróź, podduś na łyżce masła. Dopraw solą i pieprzem, przestudź. Wymieszaj z żółtkiem, parmezanem i ubitym białkiem.
W środku mięsa zrób nacięcie długim nożem. Napełnij je niezbyt ciasno szpinakowym farszem, zaszyj końce.
Mięso ułóż w brytfannie, posmaruj masłem. Piecz w temp. 220 stopni, polewając wytwarzającym się sosem, aż się zrumieni. Potem jeszcze piecz ok. 30 minut w temp. 200 stopni.
Komentarze (2)