Cielęcina z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1 kg
  • sok z cytryny

    2 szt
  • cebula

    duża
  • masło

    1 kostka
  • ryż

    40 dkg
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podzielić na porcje. Cebulę posiekać. Mięso z cebulą i wyciśniętym sokiem z cytryn dać do garnka i dusić aż wchłonie sok. Dodać kostkę masła i dusić aż mięso się zarumieni. Dodać 2 szklanki osolonej wody i dalej dusić aż mięso będzie miękkie. Mięso wyciągnąć i w tym wywarze ugotować ryż. Jak ryż będzie miękki dodać ugotowane mięso i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 13.10.2013 15:49
pyszności,
misia53 06.09.2013 01:15
cielęcinka jest pyszna , tylko droga
ben-ka 05.09.2013 12:08
bardzo lubię cielęcinę ale ciężko ją dostać.
Łukasz15 16.09.2012 12:24
Super
Anna138 09.09.2012 11:42
Pycha
Elżbieta17 27.08.2012 14:45
smaczny obiad:)
IKrakowianka 24.07.2012 18:50
świetny obiadek
RenataZ-et 29.04.2012 20:25
super:)
Wafelek2601 29.12.2011 00:18
pycha
Ewa111 11.12.2011 19:45
smaczne danie,tylko trudno w mojej okolicy kupić cielęcinę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat