Cielęcina z pomidorami i bakłażanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • bakłażan

    1 szt
  • pomidory

    30 dag
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 szt
  • cielęcina bez kości

    1/2 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie mięso przełożyć do rondla, wlać 1/2 l gorącej wody, dodać bulionetkę i dusić pod przykryciem około 30-40 minut. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso podsmażyć posiekaną cebulę wraz z pokrojonym w plasterki bakłażanem. Wszystko przełożyć do rondla z mięsem, dodać, posiekany czosnek i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Dusić pod przykryciem około 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 26.04.2013 20:40
Apetyczne połączenie.
olkaaa 23.01.2013 08:46
ciekawa propozycja
cooleczka 30.05.2012 21:38
smaczna
Ada-Gaba 05.02.2012 00:24
uwielbiam cielęcinę i bakłażany
Motorek 30.01.2012 09:40
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat