Cielęcina z karotką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    50 dag
  • sól

  • pieprz

  • zioła świeże lub suszone

  • olej

    1 łyżka
  • marchewka karotka

  • groszek zielony

    1 puszka
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, dokładnie osuszyć, pokroić na porcję. Swieże zioła starannie umyć, osączyć, posiekać. Suszone pokruszyć, zmieszać z solą, pieprzem i olejem, natrzeć kawałki mięsa. Usmażyć cielęcinę na patelni bez tłuszczu. Marchewkę i groszek ugotować, wyłożyć na talerz, położyć na wierzchu wiórki masła. Na warzywach położyć mięso, posypać ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bgs1984 29.06.2012 13:41
mniam
marzenciak1985 29.06.2012 13:38
mniam
angelisiak 02.05.2012 16:50
brzmi smacznie
Marzena34 28.04.2012 14:27
pyszne
ewaa 19.04.2012 21:03
pyszne
gacopierz23 17.05.2011 20:56
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat