cielecina ma winie z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    5 szt
  • pietruszka

    4 szt
  • przyprawa di dan miesnych

    2 szt
  • wino czerwone wytrawne

    0,5 litra
  • cielęcina

    2 kg
  • śliwki węgierki

    1 (suszone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cielęcinę kroimy w kawałki w wielkości ziemniaka, marchewkę i pietruszkę w grube talarki zalewamy wodą posypujemy przyprawami i zalewamy winem, wstawiamy do piekarnika na 160st na ok 4-5 godzin podajemy z ziemniakami z winem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 05.11.2010 08:53
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat