Cielęcina duszona w winie

Cielęcina duszona w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zmiażdżony czosnek

    2 ząbki
  • śmietana kremówka

    0,5 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek

    5 łyżek
  • sól

    1 szczypta
  • rosół warzywny

    1 szklanka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • cielęcina bez kości

    1,5 z udźca
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • cebula

    1 siekana
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cielęcina duszona w winie

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Owinąć folią i włożyć na noc do lodówki. Następnie obsmażyć na maśle z dodatkiem oliwy, włożyć cebulę, chwilę smażyć, oprószyć mąką, chwilę smażyć, wlać wino oraz bulion z rosołu warzywnego Kucharek i udusić do miękkości. Miękką cielęcinę pokroić w plastry, sos wymieszać ze śmietaną oraz koperkiem, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat.

Podawać polaną sosem, z makaronem wstążki i zieloną sałatą ze śmietaną jogurtowa oraz szparagami w sosie beszamelowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

kotlet 08.05.2011 22:19
wypróbuję przy najbliższej sposobności
magical66 08.05.2011 21:08
wykwintne i smaczne
szajba2 17.01.2011 15:41
dobre
Barbara55 29.08.2010 14:17
fajne
anik01 23.04.2010 16:30
na pewno wypróbuję ten przepis.... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat