Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zmiażdżony czosnek
2 ząbki -
śmietana kremówka
0,5 szklanki -
masło
2 łyżki -
oliwa
2 łyżki -
mąka
1 łyżka -
koperek
5 łyżek -
sól
1 szczypta -
rosół warzywny
1 szklanka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
cielęcina bez kości
1,5 z udźca -
wino białe wytrawne
1 szklanka -
cebula
1 siekana
Przepis i sposób przygotowania Cielęcina duszona w winie
Podawać polaną sosem, z makaronem wstążki i zieloną sałatą ze śmietaną jogurtowa oraz szparagami w sosie beszamelowym.
Komentarze (5)