Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z wiśniami i kremem cytrynowym
2. Sporządzić masę z wiśni: wiśnie wraz z cukrem podgrzać, tak by puściły sok, po czym dodać ½ szklanki zimnej wody i zagotować. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku, dodać do wiśni i pozostawić do wystygnięcia. Tężejącą masę wylać na biszkopt.
3. Sporządzić krem cytrynowy: Sok z cytryny połączyć z cukrem, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 4 łyżkami zimnej wody i wlać do gotującego się soku z cytryn, zagotować i odstawić z palnika, nakryć folią spożywczą, by zabezpieczyć przed powstaniem kożucha. Zimny kisiel wstawić do lodówki na 1-2h. Śmietanę kremówkę ubić, na koniec oddając śmietan fix. Dodawać po łyżce kisielu cytrynowego cały czas ubijając. Na koniec żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach letniej wody, pozostawić na ok 5 min do napęcznienia. Kolejno rozpuścić ją w kąpieli wodnej, dodać kilka łyżek ubitej masy, w celu zahartowania i dodać do całości. Krem wyłożyć na masę z wiśni.
4. Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, tężejące wylać na krem cytrynowy.