Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
jajko 5 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jogurt naturalny ok 3/4 szkl
olej 3/4 szkl
cukier 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny
Dodatki:
rabarbar 3 łodygi
truskawki świeże ok 2 szkl
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Truskawki średniej wielkości albo mniejsze oczyścić i opłukać. Rabarbar oczyścić. Położyć na sicie by się osaczyły.

Jajka wybić, dodać jogurt i olej. W drugim naczyniu połączyć sypkie składniki i dodać je do składników mokrych podczas ich miksowania. Dodać też sok z cytryny.
Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki, położyć łodygi rabarbaru i zasypać obtoczonymi w mące truskawkami.
Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 06.04.2017 21:20
ja też takie uwielbiam
endzi
endzi 06.04.2017 11:45
Uwielbiam takie ciasta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak