Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z truskawkami i białą czekoladą

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo proste ciasto z truskawkami i kawałkami białej czekolady.

Składniki:

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 0.5 szklanki
mleko 0.5 szklanki
mąka tortowa 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
biała czekolada 10 dag
truskawki 0.5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z truskawkami i białą czekoladą

1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
2. Dodajemy olej oraz mleko i miksujemy.
3. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy na gładkie ciasto.
4. Czekoladę kroimy na drobną kosteczkę. Wrzucamy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką.
5. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Przekrawamy je na pół.
6. Ciasto przelewamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm.
7. Na wierzch układamy przekrojone truskawki.
8. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut.
9. Gotowe! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak