Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi)
Jajka ubić z cukrami i połączyć z rukolą.
Po wymieszaniu dodać sok z cytryny oraz mąkę przesianą z sodą i proszkiem do pieczenia.
Na końcu wsypać posiekane orzechy włoskie.
Całość ponownie (dokładnie) zmiksować i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Po przestudzeniu polać polewami (wg gustu) i udekorować wg uznania.
Polewa czekoladowa.
Masło, cukier i mleko wymieszać w garnku (cukier powinien dobrze się rozpuścić) i na koniec dodać kakao.
Polewa krówkowa.
Krówki rozpuścić z dodatkiem mleka i masła.
Od razu przelać na cisto (szybko zastyga).