Ciasto z roladą

Ciasto z roladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Rolada

  • jaja

    4 szt
  • jabłka

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    0,5 lyzeczki
  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • cukier

    0,5 szkl

Masa

  • mleko

    0,5 l
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 lyzki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • masło

    2 szt
  • cukier

    5 lyzek

Dodatkowo

  • polewa czekoladowa

    1 szt
  • kolorowe posypki

  • Biszkopt orzechowy:

    2 szt po 4 jajach
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rolada: białka i cukier ubijamy i wsypujemy resztę składników. Obrane jabłka ścieramy na tarce i dajemy na formę wyscieloną papierem i zalewamy ciastem . Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Ciepłą zawijamy w ścierkę.
Masę robimy gotując krem z mąk na mleku. Studzimy i mieszamy z masłem. Cukierki kroimy w kostkę i mieszamy z kremem.
Przełożenie gotowego ciasta: na spodzie biszkopt orzechowy- połowa masy- rolada pokrojona w plastry- masa- biszkopt orzechowy- dekorujemy polewą czekoladową i posypką cukrową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina1991

05.07.2017 17:49
fajne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat