Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i polewą

5.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Szybkie do przygotowania ciasto z rabarbarem i polewą czekoladową. Bardzo lubimy takie ciasto, można je także przygotować z innymi owocami.

Składniki:

Ciasto:

jajko
6 sztuk
mąka
3.5 szklanki
masło
1 sztuka
cukier
1 szklanka
proszek do pieczenia
2.5 łyżeczka
rabarbar
5 sztuk
polewa czekoladowa
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i polewą

Masło rozpuszczamy i studzimy. Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek.

Białka ubijamy na sztywno i dodajemy powoli cukier i żółtka i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy też wodę albo mleko, mąkę z proszkiem, masło i aromat.

Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i zasypujemy oczyszczonym i pokrojonym rabarbarem. Pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.

Po upieczeniu ciasto studzimy i polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak