Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka pszenna 2 szkl
mąka ziemniaczana 3/4 szkl
cukier ok 1 1/2 szkl
majonez 4-5 łyżek
kakao ok2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki kopiaste
rabarbar 4 łodygi
jabłka 2 szt duże
budyń ok5 łyżek ugotowanego
masło 3/4 kostki
kakao 2 łyżki kopiaste
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i jabłkami

Jajka wybić, oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier i żółtka, majonez oraz obie mąki z proszkiem. Przełożyć do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta.
Do ciasta dodać kakao, dwie łyżki wody i wymieszać. Na ciasto w blaszce położyć pokrojony rabarbar i jabłka. Przykryć pozostałym ciastem.
Piec ok 45 min w 180 stopniach. Ciasto wystudzić.
Zmiksować budyń z masłem i kakao, zasmarować wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 02.05.2017 22:23
fajne ciasto :)
MagdalenaIC 02.05.2017 21:54
Pysznie :)
Bernadeta1 02.05.2017 21:28
na pewno bardzo smaczne
dodi 02.05.2017 19:24
apetycznie wyglada
Ada-Gaba 02.05.2017 19:02
uwielbiam takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak