Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i budyniem biszkoptowym
Kroki postępowania
Budyń gotujemy z 4 łyżkami cukru tak jak w przepisie na opakowaniu na litrze mleka, gorący wylewamy na rabarbar, zmrożone ciasto ścieramy na tarce.
mąka pszenna |
3 szklanki czubate
|
masło |
25 dag
|
żółtko jajek |
3 sztuki
|
jajko |
1 sztuka
|
śmietana 18 proc |
3 łyżki
|
cukier |
3/4 szklanki
|
cukier waniliowy |
16 g
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
budyń |
2 sztuki-biszkoptowe
|
mleko |
1 litr
|
rabarbar |
wg uznania
|
cukier brązowy |
4 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: