Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i budyniem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szkl
jajko 5 szt
kakao 4 łyżki
olej 1 szkl
cukier 1 szkl
mleko 1/2 szkl
dżem 3 łyżki
miód 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
masa
budyń waniliowy 2 op
mleko 3 szkl
cukier ok4 łyżki
Dodatki:
rabarbar ok5 łodyg dużych

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i budyniem

Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru.

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, miksując dodać miód i dżem oraz olej i pozostałe sypkie składniki. Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki.
Oczyszczone łodygi rabarbaru ułożyć wzdłuż na cieście.
Na wierzch wyłożyć łyżką kupki budyniu.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.04.2017 17:16
Pycha pomysł wykorzystam
Renata9 06.04.2017 21:46
Pyszne ciacho, już nie mogę się doczekać rabarbaru
Ela15 06.04.2017 14:56
fajne ciasto
Wiesława1 06.04.2017 13:26
Pyszna propozycja
katarzynka455 06.04.2017 12:20
Pięknie dziękuję:))
slodkieniebo 06.04.2017 12:10
Wspaniałe ciasto ! :)
Mniam 06.04.2017 11:48
Bardzo smaczne ciasto :)
endzi
endzi 06.04.2017 11:47
fajne ciasto!!
bertpvd 06.04.2017 11:14
Smaczne ciasto.
Róża1 06.04.2017 11:04
Fajny przepis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak