Ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • kostka margaryny

    1 kostka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • śmietana

    3 łyżki
  • rabarbar

    4 laski
  • żółtko jajek

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać cukier. Margarynę posiekać z mąką. Wbić żółtka. Na końcu śmietanę i wyrobić ciasto. Połowę dać na brytfannę. Na to pokroić rabarbar. Posypać cukrem. Przykryć druga połową cista. Piec 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 15.05.2012 10:25
uwielbiammmm;))
tomek18 27.10.2011 10:33
pyszne
aacaac 16.07.2011 07:08
fajne
KasiaK90 30.06.2011 07:43
świetne
pacpaw 29.05.2011 16:15
robiłem ostatnio podobne tylko na wierzchu była masa budyniowa
Tosia_8 25.05.2011 10:50
wydaje się proste i smaczne!
malaczarna23 24.02.2011 09:02
pyszne
Mysiunia 30.01.2011 19:37
smaczne:)
Krzysztof42 03.11.2010 15:49
coś dla mnie
darus 08.10.2010 15:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat