Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
majonez 4 łyżki
czekolada starta 50 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 32 g
sól szczypta
rabarbar 1 szklanka
cukier puder do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Białka jaj oddzielamy od żółtek miksujemy na sztywną lśniącą pianę dodając w trakcie nie przerywając ucierania cukier i cukier waniliowy. Dodajemy żółtka oraz majonez, delikatnie mieszamy,
Krok 1 - Ciasto z rabarbarem foto
2
następnie przesiewamy do masy jajecznej przez sito- mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.
Krok 2 - Ciasto z rabarbarem foto
3
Wsypujemy tartą czekoladę. Całość delikatnie mieszamy ręcznie lub mikserem na najniższych obrotach,do całkowitego połączenia, wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 12/39 cm.
Krok 3 - Ciasto z rabarbarem foto
4
Na koniec ciasto posypujemy pokrojonym rabarbarem pieczemy około 40 -45 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika, całkiem zimne oprószamy cukrem pudrem. Słodkich wypieków!
Krok 4 - Ciasto z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 16.05.2016 14:34
super przepis !!
krokus 16.05.2016 13:17
Fajny, prosty i smaczny przepis
bietka 16.05.2016 12:35
szybko, prosto i bardzo smacznie :)
IZABELA29 16.05.2016 11:37
Ciasto na czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak