Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 szkalnka
mąka 2 1/2 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 3 sztuki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
olej 1/2 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
rabarbar 1/2 kg
cukier 3/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Składniki ciasta miksujemy - najpierw jajka z cukrem, następnie dodajemy płynne składniki, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Rabarbar oczyszczamy, kroimy i mieszamy z cukrem - wykładamy na ciasto.

Piec w temperaturze 175°C, przez około 30-40 minut.

Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.06.2013 10:18
Nasze ulubione ciacho - chyba najczęściej ze wszystkich innych pieczone w naszym domu :)))
jasiek 03.06.2013 10:08
doskonałe ciacho
Megg 03.06.2013 10:08
lubię takie ciasto z rabarbarem
KasiaK90 03.06.2013 09:59
pyszne ciasto ;)
malaczarna23 03.06.2013 09:53
bardzo smaczne ciasto :) lubię takie
Zdzisław 03.06.2013 09:38
smakuje mi to ciasto
V_kuchareczka 03.06.2013 09:31
wygląda przepysznie
Ewa104 03.06.2013 09:29
Zapisuję do swojej księgi.
mic 03.06.2013 08:58
rabarbar na czasie:)
TEtalicha 03.06.2013 08:49
dzis robie ciachoz z rabarbarem, swoim :)
IwonaDD 03.06.2013 08:33
pyszne ciasto bez dwóch zdań
Patriszja
Patriszja 03.06.2013 07:44
wyglada bardzo smacznie
Paolcia 03.06.2013 07:40
uwielbiam kompot z rabarbaru :)
Konczi 03.06.2013 07:17
lubię takie ciacho
LoLa 03.06.2013 06:45
też takie wczoraj robiłam
Rafał3 03.06.2013 05:38
Ale by się zjadło mniam
Boska_Agatka 03.06.2013 05:36
wygląda rewelacyjnie
Noruas 03.06.2013 02:44
Bardzo lubię ciasta z rabarbarem, fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak