Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porzeczkową bezą
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy kisiel i delikatnie mieszamy. Porzeczki myjemy, odsączamy i mieszamy z pianą. Wykładamy na ciasto i pieczemy jeszcze ok 40 min.
Ciasto: |
|
żółtko jajek |
5
|
cukier kryształ |
5 łyżek
|
mąka |
5 łyżek
|
mleko |
5 łyżek
|
roztopione masło |
1 łyżka
|
proszek do pieczenia |
2 płaskie łyżeczki
|
białko |
5
|
cukier kryształ |
1 szkl
|
porzeczki czerwone |
1 litr
|
kisiel wiśniowy |
1 op
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: