Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z porzeczkami i kruszonką migdałową

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
masło 200 gram
cukier 1 szklanka
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
płatki migdałowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porzeczkami i kruszonką migdałową

Porzeczki płuczemy i porządnie odsączamy. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, każde dokładnie miksując. Mąkę razem z proszkiem przesiewamy przez sitko i stopniowo dodajemy do masy. Całość wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie przekładamy porzeczki na ciasto. W osobnej miseczce należy wymieszać składniki na kruszonkę i posypać nią obficie ciasto. Piec przez 50 minut w 180C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem (opcjonalnie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 20.07.2016 20:01
migdały z porzeczkami brzmią niezwykle kusząco!
Ola1984 25.02.2014 17:19
Ale bym zjadła kawałek takiego ciacha :) Mniam!
Jodaj 02.11.2013 09:35
uwielbiam takie!!!
wlicka 15.10.2013 21:36
pychota!!!;)
rjustysia 29.08.2013 23:06
takie ciasto z porzeczkami musi być wspaniałe :)nie wszyscy lubią porzeczki, ale ja uwielbiam
SmakChwili 03.01.2013 21:52
zapachniało latem :)
kamyk 06.12.2012 13:57
wygląda przepysznie
Isia 06.12.2012 10:57
apetyczne
Paolcia 06.12.2012 10:04
ciekawe :)
adelajda 06.12.2012 09:28
wole ciasta na drożdżach, ale Twoje wygląda rewelacyjnie !!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak