Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porzeczką i kruszonką
2 Kruszonka: margarynę stopić i ostudzić. W misce wymieszać
mąkę,cukier,cukier waniliowy,proszek do pieczenia,wiórka kokosowe.
Dolać tłuszcz i zrobić kruszonkę.
3. Tortownicę o wymiarach 26 cm. wysmarować margaryną. Na dno tortownicy
wsypać 2/3 kruszonki.
4. Masa serowa: Margarynę stopić, ostudzić. Oddzielić żółtka od
białek.Twaróg sernikowy połączyć z cukrem,żółtkami i kaszą manną.
Na koniec dolać stopioną margarynę i ubitą pianę z białek.
5. Masą serową posmarować ciasto,wyłożyć porzeczki. Wierz posypać
pozostałą kruszonką.
6. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 stopni i piec około 60
minut.
7. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.