Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z orzechami jak oponka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy laskowe 3/4 szklanka
daktyle 1/4 szklanka
morele suszone 1/2 szklanki
rodzynki 1/4 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/4 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z orzechami jak oponka

Orzechy rozdrabniamy,owoce kroimy na mniejsze kawałeczki. Owoce mieszamy z orzechami i łyżka mąki.Jaja ubijamy z cukrami na puszystą masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy bakalie i mieszamy.Ciasto przekładamy do silikonowej formy w kształcie oponki. Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 C. studzimy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak