Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z orzechami i kokosem
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę proszek do pieczenia, orzechy i bułkę tartą. Lekko mieszamy, dzielimy na 2 części i pieczemy w foremkach 25/36 około 30 minut.
Kokos:
Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut.
Masa orzechowa:
Masło ucieramy z orzechami, kawą i cukrem.
Masa ze śnieżki:
Śnieżkę robimy według przepisu, dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl. wody.
Przełożenie placka:
biszkopt orzechowy- połowa masy orzechowej- kokos- połowa masy orzechowej brzoskwinie osączone i pokrojone w kostkę i czekoladę pokrojoną w kostkę- masa ze śnieżki- biszkopt orzechowy- polewa posypana kokosem.