Ciasto z nutellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyzeczki
  • margaryna

    25 dag
  • kakao

    2 łyżki
  • spirytus

    2 łyżki
  • aromat rumowy

    0,5 łyżeczki
  • śmietana

    2 łyżki
  • płatki kukurydziane

    1 szklanka
  • andrut

  • krem czekoladowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na sztywno, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, l
delikatnie przemieszać, upiec dwa biszkopty. Jeden biszkopt wysuszyć i pokruszyć. Margarynę utrzeć z nutellą dodając kakao, rozkruszony biszkopt, płatki, śmietanę, spirytus i aromat. Gdy jest za gęste dodać więcej śmietany. Na desce położyć dwa andruty, przyciąć do wielkości pozostałego biszkopta na nich wyłożyć połowę masy, wyrównać, położyć biszkopt, wyłożyć drugą połowę masy i przykryć andrutami. przycisnąć. Zamiast pokruszonego biszkopta można dać pokruszone herbatniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 16.12.2013 17:41
fajny deser
Kuchenka 19.09.2013 15:06
coś słodkiego na ząb
pycia9 17.12.2012 20:27
super przepis
Iwusia 17.11.2012 23:18
bardzo fajny przepis :)
Maniek2 10.10.2012 19:44
bardzo fajne
Iwona51 20.09.2011 20:50
pycha
MAR3STA 15.02.2011 18:58
świetne zrobię takie dzieciom;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat