Ciasto z mleka w proszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    3 łyżki
  • mleko

    1/2 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • cukier waniliowy

    1 op
  • margaryna

    250 gram
  • mleko w proszku

    2 szkl
  • dżem porzeczkowy

    1 słoiczek
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka i nadal ubijać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem. Wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec w temp. 170\'C przez 25 min. Ostudzić. Przekroić na pół.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanil. Ostudzić. Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać mleko i mleko w proszku. Krem podzielić na pół. Jeden biszkopt wysmarować dżemem, na to nałożyć połowę kremu, przykryć drugim biszkoptem, wierzch wysmarować resztą kremu. Posypać wiórkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (78)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ponska 09.12.2018 12:29
Jak wielka ma być blacha?
krystyna330 10.07.2013 09:23
uwielbiam takie jedzonko
MagdaXXX 25.03.2013 19:08
ekstra przepis
marta1371 03.01.2013 21:23
Smaczniutkie
babi17 03.01.2013 13:57
pyszne
KOBRA 30.11.2012 00:42
ciekawe
Gosia20 14.08.2012 14:51
mmm smaczniutkie
Izabela/bella81 04.08.2012 09:02
kuszące
parysek10 09.02.2012 21:06
wygląda przepysznie
parysek10 09.02.2012 21:06
wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat