Ciasto z masą budyniową

Ciasto z masą budyniową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na ciasto

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jajko

    7
  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 mała łyżeczka

Masa budyniowa

  • mleko 3,2%

    1/2 l
  • masło lub margaryna

    20 dag
  • budyń waniliowy

    2 opakowania
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki

dodatki

  • galaretka owoce leśne

    2 opakowania
  • borówki

    1 szklanki
  • ciastka

    szkolne
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto z masą budyniową  foto
Białka ubić na sztywno . Po ubiciu dodawać stopniowo żółtka oraz cukier. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia . Dać do masy i delikatnie wymieszać
Krok 2 - Ciasto z masą budyniową  foto
Na formę wylać masę i piec przez 25-30 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu dać do ostudzenia biszkopt/
Krok 3 - Ciasto z masą budyniową  foto
Masa budyniowa :
W 1 szklance mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem . Do zagotowanego mleka dać roztrzepane budyniowe i ugotować. Do przestudzonych budyniów dawać stopniowo masło .Masę wykładamy na przestudzony biszkopt.
Krok 4 - Ciasto z masą budyniową  foto
Na masę budyniową dać szkolne ciasteczka .
Krok 5 - Ciasto z masą budyniową  foto
Galaretki rozpuścić w wrzątku i dać borówki . Tężejące galaretki wylać na biszkopty. Gotowe ciasto dać do schłodzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 13.04.2016 14:39
super ciacho,takie lubię
gusia1000 11.04.2016 14:39
Dobre ciasto.
Katrina.u 11.04.2016 10:39
pyszne ciasto
Damiano 11.04.2016 09:48
bardzo dobre
Krzysztof15 11.04.2016 06:30
pyszne ciacho
Franciszek 11.04.2016 00:45
Dobre do kawy
Babeczka35 10.04.2016 21:51
Fajne ciasto:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat