Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
1 szklanka -
cukier1
szklanka -
jaja
4 szt -
woda
0,5 szklanki -
cukier wanilinowy
1 łyżeczka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
galaretka
3 paczki
Przepis i sposób przygotowania ciasto z malinami w galarecie
Następnie łączę ubitą pianę z mąką, żółtkami i łyżeczką proszku do pieczenia. Dolewam też 0,5 szklanki wody. Wszystko miksuję. Tak przygotowane ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem posmarowanym tłuszczem (odrobinka tłuszczu). Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200C . na przygotowanym biszkopcie układamy maliny. następnie całość zalewamy galaretką ( w tym przypadku był to miks galaretek cytrynowej, malinowej i truskawkowej). Smacznego!
Komentarze (4)