Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 2,5 szklanki
margaryna 250 gram
żółtko jajek 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki
białko 5 sztuk
cukier puder 1 szklanka
budynie 2 opakowania
olej 1/2 szklanki
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z malinami

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić na dwie części(jedną mniejszą , drugą większą). Włożyć do zamrażarki na 1-2 godziny.
Krok 1 - Ciasto z malinami foto
2
Większą część zetrzeć do tortownicy i piec 20 minut w temp 190 stopni i ostudzić
Krok 2 - Ciasto z malinami foto
3
Białka ubić z cukrem i budyniem wlać olej.
Krok 3 - Ciasto z malinami foto
4
Na podpieczone ciasto wylać piankę poukładać maliny
Krok 4 - Ciasto z malinami foto
5
Na piankę z malinami zetrzeć mniejszą część ciasta i piec 60 minut w temp 170 stopni
Krok 5 - Ciasto z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 20.02.2013 15:33
palce lizać:)
miroslawa 20.02.2013 15:18
oj kusisz tymi ciachami, a ja nie mogę spróbować
Katarzyna26 20.02.2013 13:00
Musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak