Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z łatką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szkl
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
cukier 3/4 szkl
olej 1/2 szkl
kakao 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z łatką

Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Do białek dosypujemy stopniową cukier. Następnie cały czas mieszając dodajemy po żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem. Całość mieszamy. Wylewamy na formę , niewielką część ciasta zostawiamy w misce, dodajemy do niego kakao i dokładnie mieszamy. Ciemne ciasto wylewamy łyżką na jasne i pieczemy ok 40 mim, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.06.2013 08:20
bardzo smacznie wygląda
Adam/ZUB3R 05.12.2012 15:22
proste i smaczne
caralajna 18.09.2012 11:29
fajne
Kas2 10.08.2012 22:09
ale puszyste, super
jolanta19 26.07.2012 19:33
mniam
Betka 25.07.2012 11:43
pychotka!!;)
1j1o1l1a1 24.07.2012 19:19
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak