Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kruszonką z rabarbarem i wiśniami.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 5 jajek
cukier wanilinowy 2 opakowania
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 2-3 łodygi
wiśnie bez pestek
kisiel wiśniowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kruszonką z rabarbarem i wiśniami.

1. Oddzielamy białka od żółtek .Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagniatamy ciasto jak na kruszonkę .

2.2/3 ciasta wykładamy (a raczej kruszymy) na blachę.

3. Obrany i pokrojony rabarbar kładziemy na warstwę ciasta (po pokrojeniu możemy go lekko posypać cukrem, ale całość następnie lepiej odsączyć na sitku, gdyż rabarbar puści nam sok). Między rabarbarem układamy wiśnie.

4. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy do niego ok.3 łyżki cukru oraz opakowanie kisielu. Pianą przykrywamy rabarbar.

5.Na górze ciasta kruszymy resztę ciasta.

6.Pieczemy w 180C ok. 45min.

Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 30.06.2013 21:33
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak