Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza manna
3/4 szkl -
mleko
700 ml -
masło
140 g -
biszkopty okrągłe
400 g -
wiśnie
2 szkl -
cukier
3/4 szkl -
galaretka wiśniowa
1 szt
Przepis i sposób przygotowania CIASTO Z KASZY MANNY Z WIŚNIAMI I GALARETKĄ – bez pieczenia!
Mleko gotujemy z masłem i cukrem, do gorącego wsypujemy kaszę i bardzo energicznie mieszamy aż kasza zgęstnieje.
Foremkę wykładamy połową biszkoptów, przykrywamy połową masy, wygładzamy i pokrywamy resztą biszkoptów i drugą częścią masy.
Całość zasypujemy wydrylowanymi wiśniami i wkładamy do lodówki.
Po ok. 10 minutach zalewamy galaretką przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu.
Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny i zajadamy!
Smacznego!
Komentarze (9)