Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kakao i nutką pomarańczy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 3 szt
cukier 1 szkl kopiasta
powidła 6 łyżek
mleko 1 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
kakao 3 łyżki z czubkiem
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka kopiasta
jabłka 4 szt
skórka pomarańczowa z 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kakao i nutką pomarańczy

Jajka wybić, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Dodać powidła i pozostałe sypkie składniki, dodać mleko i olej. Wszystko wymieszać.
Jeśli ciasto jest za gęste dodać mleka. Można też dodać więcej cukru. Ciasto wyłożyć do przygotowanej dużej blaszki.
Skórkę z pomarańczy sparzyć i oczyścić z białego środka. Pokroić w drobną kosteczkę i obsypać ciasto.
Jabłka obrać i pokroić w grubsze cząstki. Położyć na wierzch ciasta.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.06.2017 21:02
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak