Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
3 szkl -
jajko
3 szt -
cukier
1 szkl kopiasta -
powidła
6 łyżek -
mleko
1 1/2 szkl -
olej
1/2 szkl -
kakao
3 łyżki z czubkiem -
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
2 łyżeczki -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka kopiasta -
jabłka
4 szt -
skórka pomarańczowa
z 1 szt
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z kakao i nutką pomarańczy
Jeśli ciasto jest za gęste dodać mleka. Można też dodać więcej cukru. Ciasto wyłożyć do przygotowanej dużej blaszki.
Skórkę z pomarańczy sparzyć i oczyścić z białego środka. Pokroić w drobną kosteczkę i obsypać ciasto.
Jabłka obrać i pokroić w grubsze cząstki. Położyć na wierzch ciasta.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.
Komentarze (1)