Ciasto z kakao i nutką pomarańczy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • jajko

    3 szt
  • cukier

    1 szkl kopiasta
  • powidła

    6 łyżek
  • mleko

    1 1/2 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • kakao

    3 łyżki z czubkiem
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka kopiasta
  • jabłka

    4 szt
  • skórka pomarańczowa

    z 1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wybić, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Dodać powidła i pozostałe sypkie składniki, dodać mleko i olej. Wszystko wymieszać.
Jeśli ciasto jest za gęste dodać mleka. Można też dodać więcej cukru. Ciasto wyłożyć do przygotowanej dużej blaszki.
Skórkę z pomarańczy sparzyć i oczyścić z białego środka. Pokroić w drobną kosteczkę i obsypać ciasto.
Jabłka obrać i pokroić w grubsze cząstki. Położyć na wierzch ciasta.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 22.06.2017 21:02
na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat