Ciasto z kakao

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Na ciasto z kakao:

  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    3/4 szklanki
  • kakao

    2-3 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Na ciasto jasne:

  • białka

    3/4 szklanki
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • NA MASĘ:

  • budyń

    2 opakowania
  • mleko

    3 szklanki
  • cukier

    6-7 łyżek
  • masło

    ok. 30 dag
  • pozostałe składniki:

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, kakao, wodę.
Wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na pianę, dodać cukier, wiórki, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Na mleku ugotować budyń z dodatkiem cukru. Wystudzić i zmiksować z masłem.

Ciemne ciasto przekroić na połowę. Obie połowy posmarować dżemem. Na jedną połowę wyłożyć połowę masy budyniowej, położyć ciasto z kokosem, następnie resztę masy budyniowej, przykryć ciastem ciemnym i dowolnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dwa pokoje z kuchnią 08.06.2012 10:59
jak z cukierni :)
jolanta19 07.06.2012 19:41
super
Monika78 07.06.2012 18:09
az chcialoby sie zjesc kawalek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat