Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jeżynami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
mąka pszenna 1,25 szklanki
mąka ziemniaczana 0,75 szklanki
cukier drobny 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat cytrynowy
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
jeżyny
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jeżynami

Zmiksuj ze sobą jajka(całe), cukier, mąkę pszenną i ziemniaczaną, olej, proszek do pieczenia. Dodaj trochę aromatu. Gdy masa jest już gładka, przelej ją do formy, którą wcześniej wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Na koniec ułóż na górze całe jeżyny. Najlepsze są świeże, ale mogą być też mrożone. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni i piecz około 40 minut. Gdy ciasto wystygnie posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 22.01.2014 14:20
Jeżyny... Ale mi się ochoty narobiło!!! ;-) Pyszne ciacho ;-)
Marta1986 22.01.2014 13:56
smaczne ciasto
Luki 22.01.2014 13:42
skubnąłby odrobine
Wiesława1 22.01.2014 13:41
pyszne do kawki.
Monia 22.01.2014 13:35
Chętnie skosztowałabym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak