Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z jablkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
margaryna 1 szt
jaja 4 szt
jabłka 1/2 kg
kisiel wiśniowy 1 szt
kakao 2 lyzki
cukier waniliowy 1 szt
cynamon 2 lyzeczki
cukier 1 szklanka
rodzynki 1 szklanka
czekolada 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z jablkami

Margaryne posztkowac z maka i proszkeim do pieczenia, dodac zoltka i cukier i cukier waniliowy i zagniesc ciasto. Schlodzic pol godziny. Przygotowac forme do pieczenia. Jablka obrac i pokroic na mniejsze kawalki. Ciasto podzielic na 3 czesci do jednej dodac kakao.
Warstwy:
czesc ciasta biala starta
jablka posypane cynamonem
czesc ciemna starta
rodzynki
piana z jajek ubina z odrobina cukru i wymieszana z kislem
ciasto jasne starte.
Ciasto pieczemy 50 minut w 180 st.
Gdy wystygnie wyjmujemy z formy i polewamy stopiona czekolada.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.11.2013 10:17
bardzo fajne
Magdalena1110 04.10.2012 19:19
ładnie wygląda
dorotka0000025 13.09.2012 13:18
polecam pyszne ciasto do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak