Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z herbatnikami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
5 szt
cukier
1 szkl
mąka
1 szkl
brzoskwinie w puszce
1 puszka
sok pomarańczowy
1,5 szkl
budyń śmietankowy
2 op
herbatniki
20 dag
herbatniki czekoladowe
20 dag
śmietana 30%
500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z herbatnikami

Białka ubić na sztywno, następnie dodajemy żółtka oraz cukier, miksujemy na puszystą masę.
Na samym końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę, pieczemy 25 minut w temp. 180*c.
Brzoskwinie odsączamy (sok zostawiamy). Na upieczony i wystudzony biszkopt układamy brzoskwinie.
Następnie sok z brzoskwiń i 1 szklankę soku pomarańczowego zagotowujemy, natomiast w 1/2 szkl soku rozpuszczamy budynie. Rozpuszczone budynie wlewamy na gotujący się sok, mieszamy energicznie, aby nie powstały grudki. Gorący budyń wykładamy na ciasto z brzoskwiniami.
Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl wody. Śmietanę ubijamy, wlewamy żelatynę. Ubitą śmietanę wykładamy na wystudzony budyń.
Następnie na wierzchu ciasta układamy na przemian raz zwykłe herbatniki, raz w czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 30.04.2012 21:47
pyszności
Ibag24 10.09.2011 20:45
nawet niezłe ;)
irenka 09.04.2011 22:24
musi być pyszne
MAŁY 12.03.2011 10:05
ciekawie sie prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak