Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dżemem porzeczkowym i kokosem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

mąka krupczatka 1 szklana
cukier 3/4 szklanki
jaja 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
dżem porzeczkowy 1 słoiczek
wiórki kokosowe 100 g

masa

budyń waniliowy 2 szt
mleko 500 ml
cukier 1 łyżka
masło 150 g
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem porzeczkowym i kokosem

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli .Dodać jajka i dalej ubijać na wolnych obrotach . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce mieszają delikatnie łyżką .
Wyłożyć ciasto na blaszkę i piec w piekarniku w 190 stopniach do suchego patyczka .Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części .
Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce ugotowanego i ostudzonego budyniu .Blat biszkoptu posmarować dżemem i nałożyć utartą masę na dżem . Następnie drugi blat ciasta i posmarować dżemem porzeczkowym .
Po wierzchu posypać uprażonym na suchej patelni kokosem .Schłodzić kilka godzin .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.03.2017 22:31
fajne ciasto
Róża1 09.03.2017 09:29
bardzo smaczne :-)
Edita 09.03.2017 08:09
ale pysznosci
w mojej kuchni 09.03.2017 07:49
same pyszności do zjedzenia
MagdalenaIC 09.03.2017 00:36
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak