Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
200 g -
masło
150 g -
cukier
200 g -
mąka
200 g -
gorzka czekolada
100 g -
migdały zmielone
50 g -
jajko
3 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
szczypta soli
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z cukinią
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, ostudzoną dodajemy do masy. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do masy i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy 50 minut w temp 180 C.
Komentarze (7)