Ciasto z budyniem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    35 dag
  • masło

    25 dag
  • dżem truskawkowy

    3 łyżka
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • sól

    do smaku
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier puder

  • rodzynki

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić ciasto, uformować kulkę pozostawić na 1 godzinę, podzielić na dwie części, piec w temp. 190 stopni C. Położyć dżem i budyń.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katoda 09.10.2011 20:34
Musi być pyszne! Budyń i dżem truskawkowy mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat