Ciasto z agrestem

Ciasto z agrestem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dag
  • cukier

    3/4 szkl.
  • cukier wanilinowy

    1 op.
  • margaryna

    10 dag
  • jajko

    2 szt.
  • twaróg

    30 dag
  • agrest

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzoną margaryną. Dodać 1/2 szklanki cukru, torebkę cukru waniliowego i 1 jajko. Szybko zagnieść kruche ciasto, uformować kulę, owinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki. Twaróg zmiksować z resztą cukru i 1 jajkiem. połowę ciasta rozwałkować, wyłożyć nim formę. Na ciasto położyć 1/2 masy twarogowej, agrest, pozostały twaróg. Wierzch posypać resztą startego ciasta. Piec w temp. 180 stopni około 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat