Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiosenna zebra
2. Obie galaretki rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Zostawiamy do wystygnięcia. Tężejącą galaretkę z owoców leśnych łączmy ze śmietaną 18 %.
3. Biszkopt kroimy na dwa blaty. Jeden wkładamy do tortownicy. Na nim wylewamy 2 łyżki tężejącej agrestowej galaretki, kładziemy kilka jagód (użyłam tych z soku), dalej dwie łyżki śmietanowej masy i znów galaretka, jagody, masa i tak do wyczerpania składników.
4. Nakładamy drugi biszkopt i wstawiamy ciasto na godzinę do lodówki.
5. Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem waniliowym i śmiatanfixem. Nakładamy ją na schłodzone już ciasto.
6. Wierzch posypujemy utarta czekoladą. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki.