Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiewiórka z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej 1/2 szkl
orzechy włoskie 100 g
żurawina 100 g
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiewiórka z żurawiną

Kroki postępowania

1
Jajka razem z cukrem ubijam na puszystą masę. Nie przerywając ubijania stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Następnie cienkim strumykiem wlewam olej.
Krok 1 - Ciasto wiewiórka z żurawiną foto
2
Do ciasta dodaję posiekane orzechy włoskie, oraz żurawinę.
Krok 2 - Ciasto wiewiórka z żurawiną foto
3
Następnie dodaję pokrojone w kostkę jabłka. Mieszam.
Krok 3 - Ciasto wiewiórka z żurawiną foto
4
Przygotowane ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Ciasto piekę około 35 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4 - Ciasto wiewiórka z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 09.02.2016 10:44
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak