Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
20 dag -
masło
10 dag -
cukier
15 dag -
jajko
3 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
wiśnie bez pestek
50 dag -
krem czekoladowy
3 łyżki -
wanilia
1 laska
Sposób przygotowania
Połowę ciasta przełożyć do średniej tortownicy. Na ciasto wyłożyć wiśnie.
Do drugiej części ciasta wmieszać krem orzechowy. Nie musimy mieszać dokładnie. Jeżeli pozostaną smugi kremu, to po upieczeniu będzie smaczna" skorupka" orzechowa.
Ciasto z kremem wyłożyć na wiśnie.
Piec w temp.170-175stop. 40min.
Ciasto jest pulchne i wilgotne.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się