Ciasto waniliowo orzechowe z owocami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    20 dag
  • masło

    10 dag
  • cukier

    15 dag
  • jajka

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • wiśnie bez pestek

    50 dag
  • krem czekoladowy

    3 łyżki
  • wanilia

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z laski wanilii wyskrobać ziarenka i rozetrzeć z łyżką cukru. Dodać resztę składników ,oprócz kremu orzechowego i wiśni i wszystko dokładnie wymieszać.
Połowę ciasta przełożyć do średniej tortownicy. Na ciasto wyłożyć wiśnie.
Do drugiej części ciasta wmieszać krem orzechowy. Nie musimy mieszać dokładnie. Jeżeli pozostaną smugi kremu, to po upieczeniu będzie smaczna" skorupka" orzechowa.
Ciasto z kremem wyłożyć na wiśnie.
Piec w temp.170-175stop. 40min.
Ciasto jest pulchne i wilgotne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 08.10.2013 19:49
pyszne ciacho
Beata999 08.10.2013 19:46
Pychota,pychota i jeszcze raz pychota.
V_kuchareczka 08.10.2013 17:39
wygląda wprost przepysznie
mufinka79 08.10.2013 17:13
bardzo apetyczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat